Marinadi kalalle

Raaka-aineet 0,5 dl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa 2 rkl sitruunamehua, esim. Limmi 1 dl sitruunaoliiviöljyä, esim. Lanfranchi 1 tl (viher)pippurirouhetta 2 tl suolaa 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna Laita kalat tai kalafilee laakeaan astiaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kalan päälle. Peitä astia kelmulla ja foliolla. Anna marinoitua 2-4 tuntia. Marinadi riittää n. 1 kg:n […]

Lue lisää …

Marinadi possulle

Raaka-aineet 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1,5 tl suolaa 1 tl mustapippuria 1,5 tl timjamia 0,5 dl  oliiviöljyä, esim. Lanfranchi Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 2-12 h. Riittää hyvin noin 1 kg:lle […]

Lue lisää …

Marinadi lampaalle

Raaka-aineet 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna 2 dl valkosipulioliiviöljyä, esim. Lanfranchi 0,5 dl Rajamäen Punaviinietiikkaa 0,5 dl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman ½ rkl rouhittua mustapippuria rosmariinia ja timjamia maun mukaan Sekoita kaikki ainekset yhteen reseptin järjestyksessä. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 6-12 h. […]

Lue lisää …

Sinappimarinadi possulle

Raaka-aineet 3 rkl sinappia 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna 3 tl rouhittua valko-, musta- ja rosépippuria 0,5 dl sokeria 1 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman 0,5 dl Rajamäen Punaviinietiikkaa Sekoita kaikki ainekset yhteen reseptin järjestyksessä. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua n. […]

Lue lisää …

Valkosipulimarinadi

Raaka-aineet 1 kokonainen valkosipuli 2 rkl valkosipulioliiviöljyä, esim. Lanfranchi 4 tl timjamia 2 tl sitruunapippuria 2 laakerinlehteä 2 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa maun mukaan Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Laita liha/lihat muovipussiin tai sopivan kokoiseen astiaan. Kaada marinadi lihan päälle, peitä astia tai sulje pussi ja anna maustua 1-6 h. Riittää […]

Lue lisää …

Rucola-broilerisalaatti

Raaka-aineet erilaisia salaatteja (jää- ja lehtisalattia, rucolaa) 350 g grillattua tai paistettua broilerin rintafileetä viipaleina 8 aurinkokuivattua tomaattia suikaleina 1 sipuli renkaina 15 mustaa oliivia Kastike: 2 rkl tomaattien marinadilientä 1 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna Revi salaatit haarukkapaloiksi ja levitä vadille. Asettele salaattipedille viipaloitua broileria, suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia, sipulirenkaita ja […]

Lue lisää …

Banaani-sitruunahilloke

Raaka-aineet 400 g banaania (3 isoa banaania) 200 g sitruunan hedelmälihaa (4-5 sitruunaa) 1 vaniljatanko 0,5 tl maustepippuria 0,5 tl kardemummaa 1 dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 1 dl vettä ripaus suolaa 3 dl hillosokeria Kuutioi banaani ja sitruunoiden hedelmäliha. Halkaise vaniljatanko. Laita hedelmät ja vaniljatanko kattilaan ja lisää muut aineet lukuun ottamatta hillosokeria. Kiehauta ja […]

Lue lisää …

Aprikoosihilloke

Raaka-aineet 200 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja 0,5 dl vettä 0,5 dl Rajamäen Luomu Omenasiiderietikkaa 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa (0,5 dl murskattuja Savumanteleita, esim. Lorenz) Suikaloi kuivatut aprikoosit. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. (Sekoita joukkoon murskatut Savumantelit). Kaada hilloke puhtaisiin purkkeihin. Jäähdytä ja […]

Lue lisää …

Punajuurta, vuohenjuustoa ja Tummaa balsamikastiketta

Raaka-aineet muutama punajuuri suolaa, mustapippuria oliiviöljyä vuohenjuustoa Rajamäen Tummaa balsamikastiketta Kuori ja paloittele punajuuret lohkoiksi. Laita punajuuret uunivuokaan ja sekoita joukkoon suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes punajuurilohkot ovat kypsiä. Nostele lohkot esim. annoslautasille ja murenna päälle vuohenjuustoa. Viimeistele vielä Tummalla balsamikastikkeella ja tarjoile […]

Lue lisää …

Uppomunat

Raaka-aineet 1 kananmuna / syöjä 2 l vettä 1,4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa Suolaa ja pippuria Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti. Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin odottamaan. Sekoita veteen pieni pyörre ja kaada kananmuna rauhallisesti kiehuvaan veteen. Keitä munia  2-4 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle […]

Lue lisää …