Perulainen savukalasalaatti

Raaka-aineet 300 g savustettua kalaa perattuna 2 avokadoa 1 hapokas omena 1 pieni puna- tai salottisipuli hienonnettuna 1 ruohosipulia hienonnettuna rapeaa salaattia rouhittua mustapippuria Kastike: 3 rkl Rajamäen Säilöntälientä 2 rkl rypsiöljyä 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Chiliä 2 tl Rajamäen Luomu Liquid Valkosipulia Paloittele kala. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuoresta ruokalusikan […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkusienet

Raaka-aineet 200 g tuoreita herkkusieniä Maustekastike 1 rkl Dijon-sinappia 2 rkl sokeria 1 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 1 murskattu valkosipulikynsi 1 tl rakuunaa ¼ tl suolaa persiljaa Viipaloi puhdistetut herkkusienet. Sekoita kastike lisäämällä sinapin joukkoon muut aineet koko ajan sekoittaen. Kaada kastike herkkusieniviipaleille juuri ennen […]

Lue lisää …

Vadelmia, minttua ja Vaaleaa balsamikastiketta

Raaka-aineet tuoreita vadelmia silputtua tuoretta minttua Rajamäen Vaaleaa balsamikastiketta Sekoita vadelmat ja silputtu minttu keskenään ja annostele lautasille. Valuta päälle vaaleaa balsamikastiketta ja tarjoile esimerkiksi kesäisenä välipalana. Herkullisen jäkiruuan saat, kun ripottelet päälle vielä tomusokeria tai […]

Lue lisää …

Sienisalaatti

Raaka-aineet 3 dl suolasieniä hienonnettuna 1 pieni sipuli 1 dl smetanaa 2 tl Rajamäen Valkoviinietikkaa ½ tl sokeria ripaus mustapippuria persiljaa hienonnettuna Liota suolasienistä liika suola pois. Hienonna valutetut sienet ja sipuli. Lisää muut aineet. Anna maustua jääkaapissa ennen […]

Lue lisää …

Waldorfin salaatti

Raaka-aineet 200 g juuriselleriä 1 omena 4 ananasrengasta (1 pieni purkki) 2 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä 10 kpl tummia viinirypäleitä Kastike: ½ prk (laktoositonta) creme fraichea 1 rkl Rajamäen Hunaja-omenaviinietikkaa ¼ tl suolaa Suikaloi selleri ja omena. Keitä sellerisuikaleet kypsiksi vedessä. Leikkaa ananasrenkaat paloiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Sekoita salaatti ja ripottele joukkoon vielä rouhittua […]

Lue lisää …

Hedelmäsalsa

Raaka-aineet 300 g persikoita, nektariineja ja/tai luumuja 2 kevätsipulin vartta hienonnettuna 1 dl hienonnettua minttua 1 tl Rajamäen Luomu Liquid Basilika 0,5 dl oliiviöljyä 2-3 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa 2 rkl hunajaa ripaus kardemummaa ripaus suolaa oman maun mukaan Poista hedelmistä kivet ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kuutioiden joukkoon kulhossa kaikki muut aineet. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa […]

Lue lisää …

Yrttikastike

Raaka-aineet 1 dl öljyä 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa 2 rkl vettä 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua rosee-pippuria 1 tl sokeria hienonnettua ruohosipulia hienonnettua timjamia Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa yön yli. Ravista kastiketta voimakkaasti ennen käyttöä, jotta ainekset sekoittuisivat. Tarjoa vihreän salaatin […]

Lue lisää …

Feta-katkarapusalaatti

Raaka-aineet 2 tuoretta kurkkua 8 retiisiä 1 ruukku vihreää salaattia 150 g katkarapuja 100 g (laktoositonta) fetajuustoa 1 tl sitruunapippuria Kastike: 4 rkl rypsiöljyä 2 rkl Rajamäen Säilöntälientä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 2 rkl tilliä hienonnettuna Pese kurkut ja halkaise ne pituussuunnassa. Koverra pehmeä sisus pois teelusikalla. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi […]

Lue lisää …

Vinaigrette-salaatinkastike

Raaka-aineet 1 valkosipulinkynsi 2-3 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 tl Dijon-sinappia suolaa 1 dl oliiviöljyä 1 pieni puna- tai salottisipuli Sekoita kulhossa hienonnettu valkosipulin kynsi, viinietikka, sinappi ja suola. Lisää öljy ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Lisää joukkoon sipuli pieninä kuutioina. Tarjoile hyvän salaatin […]

Lue lisää …

Mansikkasalsa

Raaka-aineet ½ l mansikoita 1 dl hienonnettua ruohosipulia 1 dl hienonnettua basilikaa 4 rkl oliiviöljyä 3 rkl Rajamäen Vaaleaa Balsamietikkaa 1 tl sokeria 0,5 tl suolaa ripaus mustapippuria ripaus chiliä Kuutioi mansikat ja sekoita kulhossa kuutioiden joukkoon ruohosipuli, basilika, oliiviöljy, balsamietikka, sokeri, suola, mustapippuri ja ripaus chilijauhetta. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja anna makujen tekeytyä […]

Lue lisää …