Tuoresuolattua lohta

Raaka-aineet 400 g lohta fileenä 1 rkl karkeata suolaa 1 tl sokeria 1 tl rouhittua valkopippuria 1 tl rouhittua mustapippuria tilliä 1 rkl Modenan Balsamiviinietikkaa (Aceto Balsamico di Modena del Duca IGP) Hiero lohifileen pintaan suola, sokeri, rouhitut pippurit ja silputtu tilli. Pirskottele balsamiviinietikkaa fileelle ja kääri filee tiukasti kelmuun. Laita filee jääkaappiin kevyen painon […]

Lue lisää …

Porsasta hapanimeläkastikkeessa

Raaka-aineet 400 g porsaan ulkofilettä 3 rkl vehnäjauhoa öljyä uppopaistamiseen Marinadi: 3/4 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 3/4 dl kuivaa sherryä 0,5 dl ananasmehua 1 tl sambal oelek -maustetta Kastike: 250 g paprikasuikaleita 150 g purjoa 0,5 dl tomaattiketsuppia 2 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 1,5 dl tomaattimehua 150 g ananaspaloja 2 rkl fariinisokeria 0,5 dl marinadia Kuutioi […]

Lue lisää …

Paahdetut balsamicojuurekset

Raaka-aineet Pestyjä juureksia (esim. 4 porkkanaa, 2 palsternakkaa, 2 Rosamunda perunaa) 0,5 dl oliiviöljyä 0,5 dl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 rkl hunajaa 1-2 tl suolaa mustapippuria ja 3 oksaa tuoretta rosmariinia Leikkaa juurekset kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, Modenan Balsamietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset […]

Lue lisää …

Paahdetut valkosipulit

Raaka-aineet kokonaisia valkosipuleita oliiviöljyä del Duca Modenan Balsamietikkaa Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ”hattu” eli kynsien päät pois. Laita hatuttomat valkosipulit uunivuokaan ja sivele leikkuupinnalle oliiviöljyä ja Modenan Balsamietikkaa. Paahda 200 asteisessa uunissa 15-20 min tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi karitsan paahtopaistin […]

Lue lisää …

Modenan herttuan salaatinkastike

Raaka-aineet 1 dl tomusokeria 1 dl Del Duca Modenan balsamiviinietikkaa 2 dl oliiviöljyä 2 rkl (gluteenitonta) soijakastiketta, esim. Kikkoman ripaus valkosipulijauhetta Mittaa aineet kulhoon ja vispilöi tasaiseksi kastikkeeksi. Säilytä jääkaapissa. Kastike säilyy hyvänä noin viikon. Reseptistä saat valmista kastiketta n. 3 dl. Vinkki: Saat kastikkeesta gluteenitonta, kun käytät gluteenitonta soijakastiketta, esim. Kikkoman Tamari […]

Lue lisää …

Sinappinen salaatinkastike

Raaka-aineet 1,5 dl Rajamäen Säilöntälientä 1 dl oliiviöljyä 3 tl Dijon-sinappia 1,5 tl suolaa 1,5 tl sokeria 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vispilöi tasaiseksi kastikkeeksi. Kastike sopii erityisen hyvin savukalalle tai grillatulle kalalle ja se säilyy jääkaapissa hyvänä noin viikon. Reseptistä saat valmista kastiketta n. 2,5 […]

Lue lisää …

Katkarapuja hapanimeläkastikkeessa

Raaka-aineet 250 g kesäkurpitsaa 250 g paprikaa tilkka ruokaöljyä 1 tl currya 1 tl paprikajauhetta 2 dl tomaattimurskaa 0,5 dl soijakastiketta, esim. Kikkoman 2 rkl fariinisokeria 1 rkl Rajamäen Valkoviinietikkaa 0,5 l kasvislientä 3 rkl vehnäjauhoja 250 g kuorittuja katkarapuja Suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Kuullota suikaleita öljyssä. Lisää joukkoon curry ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista. […]

Lue lisää …

Karitsan paahtopaistia

Raaka-aineet noin 600g karitsan paahtopaistia tilkka Extra Virgin oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 2 rkl del Duca Modenan Balsamietikkaa 2 oksaa tuoretta rosmariinia 2 valkosipulin kynttä suolaa mustapippuria Sivele karitsan paahtopaistit öljyllä. Paahda pannulla väriä paahtopaistien pintaan. Murskaa morttelissa rosmariini ja valkosipulin kynnet, lisää suola ja pippuri sekä balsamietikka. Hiero mausteseosta paahtopaistien pintaan. Laita paistit muovipussiin tai […]

Lue lisää …

Mangosalaatti

Raaka-aineet Kaksi tuoretta mangoa tai vastaava määrä säilöttyä mangoa (persikkaa tai nektariinia) Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta mantelirouhetta tuoretta minttua tai sitruunamelissaa Leikkaa mango kuutioiksi ja laita annosmaljoihin. Valuta päälle Rajamäen Vaaleaa Balsamikastiketta. Koristele mantelirouheella ja hienonnetulla mintulla tai […]

Lue lisää …

Helpot herkkukurkut

Raaka-aineet 800 g avomaankurkkuja Mausteliemi 4 dl Rajamäen Säilöntälientä (1 plo) 4 dl vettä 3 tl suola Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja kaada kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua. Säilytyslämpötila alle + 10 […]

Lue lisää …