Pikkelöidyt puolukat

Ainekset 1 dl Puolukoita 0,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi 0,5 dl Vesi Valmistusohje Laita puolukat suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos puolukoiden päälle, niin että puolukat ovat nesteen peitossa. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Puolukat ovat valmiita nautittavaksi vuorokauden kuluttua.Säilyvyys viileässä noin 3 kuukautta. Vinkki: voit […]

Lue lisää …

Pikkelöity punasipuli

Ainekset 6 kpl Punasipulia 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 2,5 dl Vettä 1 rkl Suolaa Valmistusohje Pese ja kuori sipulit. Leikkaa sipulit haluamaasi muotoon. Huomaa, että mitä paksumpia palat ovat, sitä kauemmin maustuminen kestää. Laita sipulit suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää muut ainekset suljettavaan purkkiin ja kaada liemiseos päälle, niin että kaikki […]

Lue lisää …

Pikkelöity kukkakaali

Ainekset 1 kpl Kukkakaali 1 dl Hunajaa 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi 2,5 dl Vesi 1 rkl Suola Valmistusohje Huuhtele kukkakaali ja irrottele nuput varresta. Pilko varsi nuppujen kokoisiksi paloiksi. Laita kukkakaalin palat suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää muut ainekset suljettavaan purkkiin ja kaada liemiseos päälle, niin että kaikki tuotteet ovat nesteen […]

Lue lisää …

Pikkelöidyt porkkanat

Ainekset 400 g Keltaista porkkanaa 400 g Oranssia porkkanaa 2,5 dl Rajamäen Pikkelöintiliemi 2,5 dl Vesi 1 rkl Suola 3 kpl Kanelitanko 3 kpl Laakerinlehti Valmistusohje Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat haluamaasi muotoon. Huomaa, että mitä paksumpia palat ovat sitä kauemmin maustuminen kestää. Laita porkkanapalat suljettavaan purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Lisää […]

Lue lisää …

Sushi-inkivääri

Ainekset 200 g Inkivääriä 1 dl Rajamäen Pikkelöintilientä 1 dl Vettä 1 tl Suolaa Valmistusohje Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta inkiväärejä noin 15 min reilussa vedessä. Valuta kiehautetut inkiväärit siivilässä ja laita inkivääriviipaleet purkkiin. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, vesi ja suola. Kaada seos viipaleiden päälle, niin että ne peittyvät kokonaan nesteeseen. Anna inkiväärien […]

Lue lisää …

Viikunapizza sinihomejuustolla & pikkelöidyllä punasipulilla

Taikina: 1 ½ dl vettä 15 g hiivaa 2 rkl oliiviöljyä ½ tl suolaa 4 dl pizzajauhoja Täyte: ½ dl ranskankermaa 1 rkl oliiviöljyä 1 pullea valkosipulinkynsi 70 g sinihomejuustoa 2 viikunaa pikkelöityä punasipulia rucolaa Rajamäen Viikunakastiketta Pikkelöity punasipuli: 1 punasipuli 1 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 rkl sokeria Valmistusohjeet Taikina: Mittaa kädenlämpöinen vesi yleiskoneen kulhoon […]

Lue lisää …

Rajamäen herkkukurkut käyttövalmiilla Säilöntäliemellä

800 g avomaankurkkuja Mausteliemi 4 dl Rajamäen Säilöntälientä (1 plo) 4 dl vettä 3 tl suolaa Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne. Lado kurkkuviipaleet lasitölkkeihin. Kuumenna mausteliemi kiehuvaksi ja kaada kurkkujen päälle niin, että kurkut peittyvät. Kurkut ovat valmiita syötäväksi parin viikon kuluttua. Säilytyslämpötila alle +10 astetta. Vinkki: Mausteliemen kuumentaminen parantaa säilyvyyttä. Lyhyempiaikaiseen säilöntään, kuten […]

Lue lisää …

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw

Grillattu naudan entrecote ja kirkas Asia twist -coleslaw 800 g naudan entrecote lihaa 1/2 varhaiskaali 2 kpl porkkana 1 kpl punasipuli 1 valkosipulin kynsi 1/2 dl maapähkinöitä 1 kpl lime 1/2 pnt tuoretta korianteria Ruohosipulia 1/2 dl Rajamäen inkivääri-kurkuma omenaviinietikkaa 1/2 dl oliiviöljyä 2 rkl Pikkelöityjä sinapinsiemeniä Mustapippuria Suolaa Leikkaa entrecote pihveiksi, grillaa tai paista […]

Lue lisää …

Vegekebabkiusaus & kurpitsapikkeli

Kurpitsapikkelin valmistusaika 24 h 1 kg peruna-sipulisekoitusta 200 g vegaanista kebabia, esim. Vöner 1 tl suolaa ½ tl mustapippuria 4 dl kaurakermaa ruohosipulia Kurpitsapikkeli: 500 g kurpitsaa 4 dl vettä 1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 1 dl sokeria 6 neilikkaa 1 kanelitanko Sekoita peruna-sipulisekoitus, vegaaninen kebab, suola, mustapippuri ja kaurakerma keskenään. Siirrä seos uunivuokaan ja paista […]

Lue lisää …

Rajamäen 1-2-3-pikkelöintiliemi

1 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa 2 dl sokeria 3 dl vettä Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen. Riippuen mitä kasviksia olet pikkelöimässä pese ja kuori ne huolellisesti esim. porkkanat yms. multaiset ja kuorelliset juurekset. Pilko, kuutio, suikaloi, siivuta kasvikset mieleiseksi tai pikkelöi kokonaisena. Aseta kasvikset purkkiin […]

Lue lisää …