1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

Lehtipihvit jauhelihasta ratatouillen ja salt & vinegar perunoiden kanssa

Kuudelle

600 g naudan jauhelihaa
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

ratatouille:

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
3 tomaattia
1 paprika
1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl kuivattua timjamia
suolaa ja mustapippuria
tuoretta basilikaa tai maun mukaan Rajamäen Luomu Liquid Basilikaa

salt & vinegar perunat:

1 kg puikulaperunoita
2 ½ dl Rajamäen Valkoviinietikkaa
1 rkl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl kuivattua rosmariinia
suolaa

Jaa jauheliha kuuteen osaan ja pyörittele palloiksi. Laita pallot kahden leivinpaperin sisään ja kauli mahdollisimman ohueksi lehtipihviksi. Laita pihvit pakastimeen hetkeksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvit yksitellen molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla, tarjoile ratatouillen ja salt & vinegar perunoiden kanssa.

ratatouille:

Valmistele ensin kaikki vihannekset. Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa, tomaatit ja paprika. Kuori punasipuli ja leikkaa siivuiksi, hienonna valkosipulinkynnet.

Lorauta pannulle reilusti öljyä ja paista munakoisokuutioita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät kauttaaltaan. Lisää sipuli, jatka kuullottamista pari minuuttia. Lisää sitten loput vihannekset paprikaa lukuunottamatta sekä kuivattu timjami. Anna seoksen muhia miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia. Lisää paprika ja paista vielä hetki, jotta paprika kypsyy hieman. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreella basilikalla.

salt & vinegar perunat:

Pese puikulaperunat huolellisesti. Mittaa kattilaan valkoviinietikka, suola ja sen verran vettä, että perunat peittyvät. Keitä 20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä.

Halkaise perunat pituussuunnassa ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita öljy perunoihin ja mausta rosmariinilla ja suolalla. Paahda 220 asteessa 20 minuuttia. Käännä uuni grillivastuksille ja paahda vielä 5-10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniisti ruskistuneita.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet