1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Pikkelöidyt mansikat

Ainekset

1 dl Mansikoita
0,5 dl Rajamäen pikkelöintilientä
0,5 dl Vettä

Valmistusohje

  1. Viipaloi mansikat tai anna niiden olla kokonaisena.
  2. Laita mansikat suljettavaan purkkiin. Huomaa, että viipaloidut mansikat valmistuvat nopeammin kuin kokonaiset, mutta menettävät värinsä nopeammin.
  3. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos mansikoiden päälle, niin että ne ovat kokonaan nesteen peitossa.
  4. Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Viipaloidut mansikat ovat valmiita nautittavaksi noin tunnin ja kokonaiset vuorokauden kuluttua.
Viipaloidut mansikat säilyvät viileässä noin 3-5 päivää ja kokonaiset noin 1-2 viikkoa. Mansikat eivät mene varsinaisesti pilalle pidemmälläkään aikavälillä, mutta pitkällä säilytyksellä voi olla vaikutusta ulkonäköön
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.

Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet