Ainekset
1 dl Mansikoita
0,5 dl Rajamäen pikkelöintilientä
0,5 dl Vettä
Valmistusohje
- Viipaloi mansikat tai anna niiden olla kokonaisena.
- Laita mansikat suljettavaan purkkiin. Huomaa, että viipaloidut mansikat valmistuvat nopeammin kuin kokonaiset, mutta menettävät värinsä nopeammin.
- Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi ja vesi keskenään. Kaada liemiseos mansikoiden päälle, niin että ne ovat kokonaan nesteen peitossa.
- Sulje kansi ja anna pikkelöityä valolta suojassa ja viileässä paikassa (max +10°C). Viipaloidut mansikat ovat valmiita nautittavaksi noin tunnin ja kokonaiset vuorokauden kuluttua.
Viipaloidut mansikat säilyvät viileässä noin 3-5 päivää ja kokonaiset noin 1-2 viikkoa. Mansikat eivät mene varsinaisesti pilalle pidemmälläkään aikavälillä, mutta pitkällä säilytyksellä voi olla vaikutusta ulkonäköön
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.
Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.