1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

(Ei arvioita)


Siikaa Rajamäen tapaan

Ainekset

160 g Siikafilettä
1 kpl Lime
1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä TAI itsetehtyä 1-2-3-pikkelöintilientä
2/3 dl Vettä
1/2 tl Suolaa

Valmistusohje

  1. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa file ohuiksi viipaleiksi.
  2. Huuhtele lime ja lohko se kahdeksaan osaan.
  3. Lado siikasiivut ja limelohkot suljettavaan ja ilmatiiviiseen purkkiin.
  4. Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, suola ja vesi. Kaada seos purkiin, niin että siika ja lime peittyvät kokonaan nesteeseen.
  5. Sulje kansi ja anna pikkelöityä jääkaapissa. Siikapikkeli on valmista nautittavaksi 1 päivän kuluttua. Säilyvyys viileässä noin 2 viikkoa. Tarjoile esimerkiksi tumman leivän ja voin kanssa.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.

Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet