Ainekset
160 g Siikafilettä
1 kpl Lime
1/3 dl Rajamäen Pikkelöintilientä TAI itsetehtyä 1-2-3-pikkelöintilientä
2/3 dl Vettä
1/2 tl Suolaa
Valmistusohje
- Kuivaa kalan pinta talouspaperilla ja leikkaa file ohuiksi viipaleiksi.
- Huuhtele lime ja lohko se kahdeksaan osaan.
- Lado siikasiivut ja limelohkot suljettavaan ja ilmatiiviiseen purkkiin.
- Sekoita Rajamäen Pikkelöintiliemi, suola ja vesi. Kaada seos purkiin, niin että siika ja lime peittyvät kokonaan nesteeseen.
- Sulje kansi ja anna pikkelöityä jääkaapissa. Siikapikkeli on valmista nautittavaksi 1 päivän kuluttua. Säilyvyys viileässä noin 2 viikkoa. Tarjoile esimerkiksi tumman leivän ja voin kanssa.
Vinkki: voit valmistaa pikkelöintiliemen myös itse alla olevan ohjeen mukaan.
Ainekset
1 osa Rajamäen Väkiviinaetikkaa
2 osaa sokeria
3 osaa vettä
Valmistusohje
- Kiehauta vesi ja etikka kattilassa. Lisää seokseen sokeri ja sekoita niin kauan, että sokeri sulaa nesteeseen.