Gluteeniton

Laktoositon

Maidoton

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä

15 min

Uppomunat

Raaka-aineet

1 kananmuna / syöjä
2 l vettä
1,4 dl Rajamäen Väkiviinaetikkaa
Suolaa ja pippuria

  1. Kiehauta vesi ja lisää väkiviinaetikka. Säädä lieden lämpö niin, että vesi kiehuu maltillisesti.
  2. Riko kananmunat yksitellen kauhaan tai kahvikuppiin odottamaan.
  3. Sekoita veteen pieni pyörre ja kaada kananmuna rauhallisesti kiehuvaan veteen.
  4. Keitä munia  2-4 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan.
  5. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi leivän päällä.

Vinkit: Uppomuna saa jäädä sisältä valuvaksi, joten älä keitä niitä liikaa. Keitä yksi kananmuna kerrallaan, ettei kattilassa tule ruuhkaa. Uppomunat sopivat salaatteihin, leipien päälle, aamiaispöytään pekonin ja paahtoleivän rinnalle ja erilaisiin kalaruoka-annoksiin lisukkeeksi. Klassikkoannos syntyy pariloidusta lohesta, voissa paistetusta pinaatista, hollandaisekastikkeesta ja uppomunasta.

Reseptissä käytetyt Rajamäen-tuotteet