Herkulliset shrub-juomat

Helpot ja herkulliset shrubit ovat maistuva alkudrinkki tai seurustelujuoma. Kauniiseen pulloon pakattuna shrub on myös erinomainen lahja tai tuliainen. Marjoista, hedelmistä, sokerista ja etikasta keitettävä shrub-makusiirappi muuntuu ihanaksi shrub-juomaksi esimerkiksi kivennäisveteen tai kuohuviiniin sekoitettuna. Makusiirapeissa vain mielikuvitus on rajana – tässä kolme herkullista shrub-reseptiä! Granaattiomenashrub (6 annosta) 3 dl granaattiomenan siemeniä 2½ dl Rajamäen (Vadelma-persikka) Omenaviinietikkaa […]

Lue lisää …

Parsaa Hollandaise

Raaka-aineet Parsa: 2 nippua tuoretta vihreää tai valkoista parsaa vettä suolaa Hollandaise-kastike: 5 kpl kokonaista valkopippuria 2 oksaa persiljaa 1 oksa rakuunaa 1 dl vettä ½ dl Rajamäen Sitruuna Valkoviinietikkaa 3 munankeltuaista 150 g (laktoositonta) voita sulatettuna suolaa ja mustapippuria Kuori parsat varovasti nupusta tyveen päin ja leikkaa tyvestä pois 1-2 cm puiseva pala. Keitä […]

Lue lisää …

Omena-punasipulikastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 2 tl punasipulia hienonnettuna 3 rkl omenaa pieninä kuutioina Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi punasipuli- ja omenakuutiot, sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike […]

Lue lisää …

Korianteri-minttukastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl korianteria ja minttua hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa tai pullossa, kastike säilyy 3-4 päivää. […]

Lue lisää …

Panzanella-leipäsalaatti ja rosmariini-valkosipulikastike

Raaka-aineet 4 paksua viipaletta maalaisleipää n. 170 g grillattua artisokkaa (esim. Sacla) 250 g kirsikkatomaatteja 1 punasipuli 1 ruukku rucolaa Rosmariini-valkosipulikastike: 1 dl oliiviöljyä 0,5 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 valkosipulin kynsi + ripaus suolaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan 3 rkl rosmariinia hienonnettuna Valmista ensin kastike. Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Hienonna valkosipulinkynsi […]

Lue lisää …

Tilli-ruohosipulikastike

Raaka-aineet 1 dl oliiviöljyä tai sitruunalla maustettua oliiviöljyä (esim. Lanfranchi) 0,5 dl Rajamäen Valkoviinietikkaa suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan yht. 3 rkl tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna Sekoita öljy ja etikka kulhossa sekaisin. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää lopuksi yrtit ja sekoita. Anna makujen tekeytyä hetki. Säilytä mahdollisesti yli jäänyt kastike jääkaapissa kannellisessa purkissa […]

Lue lisää …

Yrttimarinoitu pecorino

Raaka-aineet 1 pkt pecorinoa 1 dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa 1 dl öljyä 1 rkl Rajamäen tummaa balsamikastiketta 1/2 dl hunajaa tuoreita yrttejä, esim. timjamia, salviaa tai basilikaa Pilko juusto kuutioiksi ja silppua kourallinen yrttejä. Sekoita purkissa viinietikka sekä öljy, mausta hunajalla sekä yrttisilpulla. Lisää juusto ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan. Tarjoile cocktail-paloina. Resepti: White Trash […]

Lue lisää …

Hunajamarinoitua punasipulia ja valkosipulinkynsiä

Raaka-aineet 1 punasipuli neljän valkosipulin kynnet 1 dl Rajamäen Punaviinietikkaa 1 dl öljyä 2 rkl vettä 1/2 dl hunajaa ripaus suolaa Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko sipuli renkaiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta viiden minuutin ajan. Siirrä purkkiin niin, että sipulit peittyvät (jos eivät, niin voit lisätä nestettä suhteessa puolet etikkaa, puolet vettä). Anna […]

Lue lisää …

Marinoidut punajuuret

Raaka-aineet 800 g puna-, kelta- tai raitajuuria Marinadi: 0,5 dl Rajamäen yrttivalkoviinietikkaa 1,5 dl neitsytoliiviöljyä 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna 1 rkl raastettua sitruunan kuorta 2 rkl tuoretta rosmariiniä hienonnettuna 9 kpl tuoretta timjamin oksaa suolaa mustapippuria myllystä Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Voit halutessasi käyttää myös kelta- tai […]

Lue lisää …

Purjo-kesäkurpitsakeitto

Raaka-aineet 2 purjosipulia 300 g kesäkurpitsaa kuorittuna 3 valkosipulinkynttä 2 rkl voita 2 rkl oliiviöljyä 3 rkl tuoretta timjamia ripaus sokeria 1 l hyvää kasvislientä suolaa ja mustapippuria 2 dl kuohukermaa 2 rkl Rajamäen Yrtti Valkoviinietikkaa Viimeistelyyn: 1 rkl oliiviöljyä ripaus currya 1 dl kurpitsansiemeniä ripaus suolaa Halkaise purjot ja huuhtele ne hyvin. Paloittele purjot, […]

Lue lisää …